понедељак, 27. октобар 2014.

Branka Popović: "Puj spas za sve nas" Star of Bethelhem (Ptičje mleko)

"Puj spas za sve nas"  Star of Bethelhem (Ptičje mleko)


Spas i buđenje

  • "Blokirano" stanje - ova cvetna esencija je korisna kada su trauma ili neko iskustvo iz prošlosti odgovorni za sadašnje stanje. Za sve traume. Korisna kod zastoja protoka energije da li zbog traumatskog iskustva ili u toku procesa žaljenja.
  • "Preobražaj" stanje - pronalazi vitalnu energiju koja je potrebna za prevazilaženje traume i utehe za dušu.
   Raspoloženja i stanja povezana sa ovom cvetnom esencijom su: sadašnja trauma, prethodna trauma, povezanost sa bolom, depresija u obliku tuge, poteškoće sa povezivanjem (integrisanjem), odbijanje tešenja od strane drugih, šok, blokirana energija.
Ključna fraza: "Još uvek ne mogu da prevaziđem to što mi se desilo."
Pozitivna afirmacija: "Imam snage da prevaziđem moje iskustvo i da izlečim sebe."
Edward Burne, Jones Star of Bethlehem (Flower Book)
   Star of Bethlehem (Ptičje mleko, Ornithogalum umbellatum), pripada familiji Asparagaceae i raste kao višegodišnja biljka u Africi i  Evropi (jugioistočna i jugozapadna Evropa, na području bivše Jugoslavije). Cvet je u obliku zvezde po čemu je i ova biljka dobila naziv, sa 6 belih latica.
   U Bahovoj cvetnoj terapiji se koristi kada je osoba zaglavljena u negativnom mentalno-emotivnom stanju koje bi se moglo opisati i kao post-traumatski šok. Ova esencija pomaže buđenje iz tog stanja i ponovno povezivanje sa samim sobom. Postoje mnoge preporuke da se daje novorođenčetu pošto se sam proces porođaja može posmatrati kao traumatsko iskustvo.
   Treba naravno napomenuti da Star of Bethlehem ulazi u sastav Rescue Remedy (ili prva pomoć remedija) za stanje šoka i traume.
   Mogla bih spomenuti kao zanimljivost iz Biblije da Star of Bethlehem predstavlja Božićnu zvezdu, koja je mudracima otkrila rođenje Hristovo i vodila ih do Vitlejema. Gledano simbolički, Božić svakako označava početak (novog ciklusa), obnovu, preporod. Takođe je za taj dan vezano opraštanje i pomirenje (sa prethodno zavađenima).
   Ovaj cvetak Vitlejemska zvezda, kao i tekst o njemu ujedno, simboliše i moj početak vođenja bloga, a ko zna možda jednog dana ovo pisanije preraste i u knjigu.
  Dobrodošli na blog Rascvetavanje!


   

Нема коментара:

Постави коментар