петак, 25. март 2016.

Frank Kinslow: Kako postati sretan 3. ( odlomak iz knjige Tajna kvantnog življenja )

Kako postati sretan, 3.deo


Možete biti mirni čak i ako vam je tijelo aktivno. Trkači na duge staze često govore o unutarnjem miru čak i dok im je tijelo u velikom naporu. Bit je u tome da se istinski mir odražava u smirenom umu, bez obzira na to što tijelo radi.

Mogli bismo, dakle, reći da sve manje mentalne aktivnosti odražava sve više mira. Ako je tako, onda isto tako možemo reći i da je nepostojanje aktivnosti bezuvjetni mir. Aktivnost je energija, a nepostojanje aktivnosti nepostojanje je energije. Nepostojanje energije je Ništavilo. Iz toga slijedi da je Ništavilo apsolutni mir. Mudro, zar ne?

Ego uvijek ide za nečim dodatnim kako bi pridao veći značaj svom postojanju. Smatra da će uz više obrazovanja, bolje zdravlje ili više novca ostvariti mir i slobodu od tjeskobe. Problem je u tome što dodavanje stvari dodaje energiju, a dodavanje energije, kao što znamo, suprotno je miru. Ovo je vrlo važna pojedinost. Da je pronalaženje mira matematički proces uključivalo bi oduzimanje umjesto dodavanja. Odvojite minutu i razmislite o oduzimanju stvari iz svog života. Ne osjećate li se bar malo manje tjeskobno kad pomislite kako ne morate otići na posao ili možda čak na odmor? Čak i dobra iskustva kao što je odmor mogu prouzročiti stres. Koliko ste se puta vratili s godišnjeg s osjećajem da biste se napokon trebali odmoriti? Pa, evo dobrih vijesti. Otkrio sam kako je moguće očuvati aktivan život, a ipak imati miran um, baš poput trkača čije je tijelo vrlo aktivno, ali mu um počiva. Bit će potrebno malo vježbe, ali rezultati su trenutni i poticajni. Kad naučite jednostavan proces kvantnog entrainmenta (KE) moći ćete učinkovito liječiti sami sebe i svoje prijatelje od očitog nesklada svakodnevnog života.

U matematičkom smislu proces KE-a djeluje prema načelu oduzimanja. Vašem umu nudi sve manje, i manje, i manje sve dok ne preostane Ništa. Tada - a ovo je uistinu zgodan dio - drži vaš um na istančanijoj razini stvaranja, onaj gdje prebiva vaše unutarnje Ja, istovremeno mu dopuštajući da nježno otplovi natrag u vrevu svakodnevnog života. Tako doista prebivate u dva svijeta, crpeći hranu istodobno iz oba. To je ključ za oslobađanje mira i uklanjanje patnje. Shvaćate li kako je jednostavno? Kad naučite ovaj jednostavan proces u dva koraka moći ćete stvoriti mir i sklad bez obzira kamo vas put nanese, u svemu što radite. Moći ćete popraviti svoje odnose s drugim ljudima, kao i emocionalno i fizičko zdravlje, novčano stanje, tjelesnu spremnost i duhovne težnje; bit ćete u prilici čak i drugima pomagati da postignu to isto. Nije li to nevjerojatno? Jednostavno, (ne)čineći Ništa vi pokrećete iscjeljujuće valove promjene koji ne odjekuju samo u vašem vlastitom životu nego i u svemu stvorenom. Shvaćate li sada moć i potencijal ovoga laganog i potpuno prirodnog procesa? (Autorova napomena: Nije u duhu ni opsegu ove knjige preduboko ulaziti u očaravajuće proučavanje mehanike života i življenja. Ali želite li podrobnije istražiti ovakve i slične ideje nabavite primjerak knjige Beyond Happiness: How You Can Fulfill Your Deepest Desire ('Više od sreće: Kako ispuniti svoju najveću želju' koju je napisao ovaj autor).)

Mislim da je dovoljno rečeno o egu, miru i Ništavilu. Vrijeme je da vam dadem priliku da Ništavilo doživite tako da ovo o čemu sam pisao dobije značenje. Zapravo, nećete doživjeti Ništa. Jer budući da može spoznati samo oblike poput "misli" i "osjećaja" te prevesti ono što mu osjetila donose iz vanjskog svijeta um ne može izravno doživjeti Ništavilo. Mora mu pridodati neko ustrojstvo. Ništavilo nema oblika i, kako ćete vidjeti (odnosno, u biti nećete vidjeti), Ništavilo je poznato po nedostatku iskustva. Pođimo ga, dakle, steći. 




Нема коментара:

Постави коментар