уторак, 29. март 2016.

Srdjan Roje: 11 elemenata strasti

Sta je to strast? Sta znaci slediti svoju strast? Uplasi li te ta grandiozna rec strast? A sta ako ne znam sta je moja strast? Sta ako ne zivim svoju strast?

Ako si jedna od mnogo osoba koja trenutno razmislja o tome "sta je to strast i kako je ziveti", mozes se upustiti u dvosatno predavanje/radionicu Srdjana Roje koji pitko i sa lakocom predstavlja 11 elemenata strasti. Shvatices da je dovoljno ziveti svoja mala veselja, osluskivati svoju znatizelju i u to u skladu sa 1. elementom: " U svakom casu, od svih mogucnosti koje ti se taj cas nude, radis ono sto ti u taj cas predstavlja najvece uzbudjenje, veselje ili radoznalost i nosi u sebi najvecu mogucnost poduzimanja akcije." Da, upravo tako u skladu sa elementom 2: " Radis to najbolje sto mozes, koliko god mozes, sa punim postenjem." I svakako je bitno napomenuti da je u tom paketu i 3.element: " Bez ikakvih ocekivanja ili insistiranja kako bi to trebalo da se odvija ili sta bi to trebalo doneti."

Zvuci cudno da kad radis taj paket od prva tri elementa otkljucava se drugi deo paketa od 6 elemenata.
4: " Dobijas sve sto trebas da bi bio podrzan bez obzira na oblik u kojem ta podrska moze doci. "
5: " Imas svu potrebnu motivaciju i pogonski motor koji te gura napred kroz zivot. "
6: " Organizacijski princip postoji koji ti kroz sinhronicitete pokazuje sta treba napraviti, kada i s kim " ( kroz takozvane sretne i spretne slucajnosti ulaze situacije, ljudi, ideje da nam pokazu kako je najbolje ).
7: " Predstavlja put najmanjeg otpora, dakle najmanje ulozene energije. "
8: " Put koji te povezuje sa svim ostalim aspektima tvog veselja, cak i kada deluju razlicito i nepovezano. "
9: " Ogledalo koje ti otkriva sve sto u tebi ne pripada kako bi to osvestio, integrirao tu energiju i dodao svom veselju, uzbudjenju ili radoznalosti " ( kada se jave emocije niskih vibracija kao sto su sram, krivnja, teskoba upitaj se zasto je to tako i tu se krije resenje za boljom spoznajom tebe samog i svega sto ti ne treba u tom trenutku, a jeste unutar tebe, da bi to osvestio i otpustio ).

Tako dolazimo i do poslednja 2 elementa u trecoj grupi:
10: " Definisi pozitivno ono sto se desava i takav ces odziv dobiti sa pozitivnim okolnostima i iskustvima. "
11: " Definisi negativno ono sto ti se desava i takav ces odziv dobiti sa negativnim okolnostima i iskustvima."

Pri tom, vrlo fino i sa pravom dozom humora Srdjan ce te provesti i kroz 6 razloga koje mozes navesti kao razloge protiv:
#1 Sebicno
#2 Prejednostavno
#3 Frustrirajuce
#4 Hedonisticki
#5 Neodgovorno
#6 Neusmereno vrludanje
Da, sve te razloge ce fino razloziti i jedino preostaje da se slozis i uvidis da jeste jednostavno, zato sto imati uverenje da je tesko i mukotrpno doci do uspeha jeste "pogresno". Promeni uverenje da je zaista prirodno uloziti najmanje energije da bi se ucinilo nesto. Tako je i u prirodi i mozes uciti od nje. Priroda nikud ne zuri i sve stize. Realnost je tu da se oblikuje prema nasim uverenjima. Ukoliko mislimo da je tesko i mukotrpno upravo ce tako i biti. Ukoliko mislimo da je lako i sa najmanje ulozene energije, upravo ce i tako biti. Uvek si u pravu! Na nama je da biramo nasu realnost. Biraj ono sto ti vise sluzi i sto je korisnije za tebe. Biraj put najmanjeg otpora i sa najmanje energije. Realnost ce te podrzati u tome!












Нема коментара:

Постави коментар