среда, 16. март 2016.

Frank Kinslow: Vežba naraslog prsta (odlomak iz knjige Tajna kvantnog življenja)

Vježba naraslog prsta

Podignite ruku tako da dlan bude okrenut prema vama i pronađite vodoravnu crtu ili boru na dnu dlana odnosno na vrhu ručnog zgloba. Pronađite istu takvu vodoravnu boru i na drugoj ruci. Postavite zglob do zgloba tako da dvije bore budu prislonjene točno jedna uz drugu. Sada pažljivo spojite dlanove i prste. Ruke bi vam morale biti savršeno sklopljene, kao u molitvi.

Pogledajte kako se preklapaju srednji prsti. Jednake su duljine ili je jedan kraći od drugog. Za ovu vježbu odaberite kraći prst. Ako su vam prsti jednaki odaberite lijevi ili desni, koji želite.

Razdvojite ruke i stavite ih na stol ili u krilo. Pogledajte srednji prst koji ste odabrali i postanite ga svjesni pa jednom pomislite: "Ovaj će prst narasti." Ne, nemojte micati prstom. Samo ga budite potpuno svjesni. Činite to punu minutu. Ne trebate mu više govoriti neka raste. Jednom je dovoljno. Samo osigurajte sve što je potrebno za prijelaz: usredotočenu svjesnost. Taj prst ima vašu potpunu pozornost cijelu minutu. To je sve!

Po isteku jedne minute ponovno izmjerite duljinu prstiju ravnajući se prema borama na zglobovima, točno kao i prije. I čiribu-čiriba: vaš je prst duži! Čudesno! Poput malog čuda. Sveti Augustin je poučavao: "Čuda se ne događaju u suprotnosti s prirodom nego samo suprotno onome što je u prirodi znano" Dakle, priviknite se na to. Kad "spoznate" tajnu svjesnosti izvodit ćete mala čuda svakog dana.

Prije Vježbe naraslog prsta rekli ste sami sebi što želite da se dogodi, zar ne? Imali ste samo jednu misao. "Ovaj prst će narasti." To se i dogodilo, bez nekog dodatnog, mentalnog ili fizičkog truda. Svjesnost je jedini sastojak koji ste dodali. Samo to nam i treba da nešto ostvarimo. Znam da je u ovo teško povjerovati, ali istina je, i to ćete sami sebi dokazati kad pročitate ovu knjigu. Svjesnost je glavni pokretač svega što znamo, vidimo i osjećamo, a kad toga postanete svjesni vaš će život teći bez napora kao rijeka što se spaja s morem svih mogućnosti.

Vratite se u mislima na trenutak kad ste shvatili da vam je prst duži. Što ste osjećali u tom trenutku? Jeste li bili iznenađeni? Jeste li osjetili neko strahopoštovanje i čuđenje? Čudo tako i djeluje na nas, zar ne? Probudi nas iz mjesečarenja. Na trenutak smo dirnuti, ozareni, nadahnuti. Ne bi li bilo predivno da možemo živjeti u stalnom čuđenju, poput nevina djeteta koje širom otvorenih očiju istražuje svijet? Znate što? Mi to i možemo. Albert Einstein je znao za tu tajnu. "Postoje samo dva načina na koje možete živjeti" - rekao je. "Jedan je kao da ništa nije čudo. A drugi je kao da je sve čudo." 

Нема коментара:

Постави коментар